Sprutgevär

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ooh hoo hoo, your gun shoots medicine! It's intimidatin'!
Spanaren

Sprutgeväret är det primära standardvapnet för Sjukvårdaren. Det är ett konstigt utformat, luftdrivet, gevär. Monterad uppe på vapnet sitter en transparant cylinderbehållare fylld av sprutor, från vilket projektilerna avfyras från.

Sprutor med någorlunda hög skadeverkan avfyras från vapnet med ett intervall av tio sprutor per sekund, med hastigheten 990 Hammerenheter/18.86 meter per sekund. Sprutorna följer en bågformad bana vilket gör det nödvändigt att leda målet och sikta uppåt för att kompensera föra avstånd. Sprutgeväret är resonabelt träffsäker när banan tas in i räkning och har lagom skadeavtagande mot distans. Trots att sprutorna är projektiler kan de inte bli reflekterade.

Skada och Funktionstider

Se även: Skada
Skada och Funktionstider
Skjut-typ Projektil
Damage type Bullet
Ranged or Melee damage? Ranged
Skada
Maximal skada möjligt 120% 12
Grundskada 100% 10
Minimal möjlig skada 52.8% 5
Point blank 10-15
Medium-distans 5-10
Lång-distans 5-6
Kritisk 30
Mini-kritisk träff 14
Funktionstider
Attack interval 0.1 s
Omladdning 1.6 s
Värdena är ungefära och determinerades genom gemenskaps-testning.

Demonstration

Avvikande Variant


Relaterade Framsteg

Leaderboard class medic.png Medic

Gör Det Ont När Jag Gör Så Här?
Gör Det Ont När Jag Gör Så Här?
Döda 50 Spanare med ditt sprutgevär.

Uppdateringshistorik

December 20, 2007 Patch

  • Fixade tillfälliga felrapporteringar av Sprutgevärets skadedistans i statistiksystemet.

December 31, 2007 Patch

  • Fixade att Sprutgevärets projektiler ibland puttade spelare högt upp i luften, vilket möjliggjorde att de kunde komma åt annars oåtkomliga platser på kartan.

Kuriosa

Alternativ bildvinkel
  • Namnet och designen på vapnet är baserade på verkliga sprutgevär som används för att injicera nålar i patienten med mera kontroll än med händerna (och är ofta luftdrivna).
  • I början av deras testning av Sjukvårdaruppdateringen, lade Valve till 3 föremål till spelfilerna. Dessa togs sedan bort som en del utav Mann-Conomy uppdateringen. Sekundär och närstridsvapnen använder Kritzkriegs respektive ÜberChargesågens bilder men namnen och funktionerna för standardvapen. Däremot var Sprutgevärets bild standardvapnets, med en annan vinkel, som ses till höger.
  • Vapenmodellen får aldrig slut på sprutor, även om ammunitionen töms. Istället visar omladdningsanimationen att en luftpatron ersätts i bakdelen utav vapnet.
  • Att trycka på primär eldgivning en gång kommer få vapnet att avfyra en enda spruta men det låter som om två har avfyrats.

Galleri

Se även